HR tippek profiknak

Mindennapi tapasztalatok, amit az iskolapadban nem tanítanak...

Süllyesztő...
Amikor ki se látsz a munkából, mégse halad semmi

Eltűntem. Tulajdonképpen nem is tűntem el, csak annyira behavazódtam, hogy hanyagoltam itteni dolgaimat. Sorry. Volt már ilyen, s gyanítom, lesz is. 

Amikor ellenőrzés ellenőrzés hátán van, nézed, keresed, ellenőrzöd ötvenedszer is, hogy minden rendben van-e. Nos, igen, nemrég volt a külső értékelésünk (céges), amin nulla hibával mentünk át. Persze, nem ilyen egyszerű a történet, belevetettük magunkat nyakig a MIR-be, hogy minden rendben van-e, átnéztük az összes OSAP-ot, FIR jelentést, dokumentációt, a hozzájuk tartozó szerződéseket. Érdemes lett volna néhány fényképet is lőni, mikor nyakig vagyunk egy-egy dossziéban, s kérdezgetjük egymást, hogy "Figyu, nem láttad véletlenül ezt és ezt a szerződést? Meg kell lennie, épp az imént volt a kezemben, de már fogalmam sincs, hova tettem:)" és hasonlók. Jó, jó, nem is annyira a külső ellenőrzés volt fókuszban, hanem rá két napra a PMKH. Nos, a hatóságit is átvészeltük, szintén nulla hibával. Remek volt: egyik kezemben a mi dokumentációnk és képzési programjaink, ellenőrzésre, másikban meg épp én készültem ellenőrzésre. Micsoda meghasonlás. És egész napon át tartott, nem volt mese, úgy kellett kikéreckednem a mosdóba:) Jó, ennyire nem volt vészes, korrektek voltak a kollégák: komolyak ugyan, mindent ellenőriztek, szétszedték az összes mappát, de korrekt módon. 

Tényleg számtalan szakértővel találkoztam már, gondolom, Ti is. Voltak kedvesek, még kedvesebbek, s bizony volt már nálam olyan is, aki darabszámra megszámlálta a székeket a képző teremben:) Nem tudom, annak mi értelme volt, de ettől biztosan jobban aludt. Én nem szeretem az ilyet. Szeretem, ha minden rendben van, az tény, ha minden megfelel az épp aktuális törvénynek -  ez meg a muszáj része. Ugyanakkor attól, hogy az ember szakértő, még nem kell büntetésvégrehajtót játszani, nem igaz? Látszik a cégeken az igyekezet a megfelelésre, de biztos, hogy az a legmegfelelőbb, akinek a papírjai élére állítva megvannak? Nem tudom. Szakmát kéne nézni. A szakmai munkát, azt, hogy ténylegesen mit és hogyan tanít. Arra persze nem kíváncsi a kérdőív. Mintha az elégedettségmérés eredménye, vagy az aláírt papírok megmutatnák, hogy az oktatók milyenek, hogy a képzőcég megfelelően végzi-e a munkáját. 

Mi lenne, ha én döntenék? Kevesebb papír, több empátia, szakmai támogatás a cégeknek, hogy ne attól féljenek, hogy vajon miért büntetnek meg épp minket, nem találnak-e valami hibát az adminisztrációban. Nem tudom, nálam emberek dolgoznak, gondolom, másutt is. Ahol ember dolgozik, ott van hiba. Még ha ötvenszer leellenőrzöd, akkor is lehet. Egy elírás, egy sorkihagyás, egy elgépelés, vagy mondjuk két papíros felcserélése, s máris nem egyezik valami. Persze, ellenőrzés mindenhol van, a kontroll minden munkán rajta van, de biztos, hogy mindenre tudsz figyelni? 

Nos, persze, hogy nem. Fellebbezésnek pedig helye nincs. 

Így hát nem tehetnek mást a cégek sem: kinevelik saját program- és igazgatási szakértőjüket, hogy biztosak lehessenek abban, legközelebb is nulla hibásak lesznek. Vagy külsősöket hívnak. Vagy kockáztatnak. 

Nekünk szerencsénk van, vannak saját szakértőink, akik értik a dolgukat. Remélem, Nektek is:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://hr-tippek-profiknak.blog.hu/api/trackback/id/tr7413732166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

HR tippek profiknak

A HR területe kényes terep: az itt tevékenykedőknek nem elég a szakmai felkészültség: egyszerre kell pszichológusnak, szervezetfejlesztőnek, trénernek, coachnak, s a legjobb politikusnak lennünk. A blog célja olyan, iskolában nem megszerezhető tudásanyag, útmutató megosztása, amely a mindennapi munkát, s a területen meghozott döntéseket hivatott segíteni.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása