HR tippek profiknak

Mindennapi tapasztalatok, amit az iskolapadban nem tanítanak...

Selfness és munkahely
Hogy megtartsd a munkavállalóidat, ma már nem elég a bérrendezés...

avs-consilium-csapat.jpgMa már a bérrendezés rég nem elég ahhoz, hogy megtartsuk a munkavállalókat. Annál sokkal több kell: kell, hogy kellően motivált legyen, kell, hogy ne csak dolgozni akarjon, hanem hogy itt, nálunk akarjon dolgozni. Ne csak értsen a munkájához, de szeresse is azt, s lehetőleg nálunk szeresse. 

Persze, tudjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy megtartsuk embereinket - csak az összegzés végett néhány kulcstényező:

  • Megfelelő teljesítmény értékelő rendszer -  korrekt bérezéssel egybekötve
  • Megfelelő vezető, aki törődik a beosztottjaival, s nemcsak a munkát sajtolja ki belőlük
  • Együttműködő csapat, olyan munkahelyi közösség, ahol szeret lenni
  • Támogató munkahelyi kultúra, stb.

Ugyanakkor ha nyakig ül valaki a stresszben, nem igazán fog tudni nekünk folyamatosan csúcsteljesítményt hozni. Vagy kiég, s nemtörődöm lesz, vagy kiakad, vagy lerobban, vagy elmegy. Mi lenne, ha mindezekre lenne egy olyan megoldás, ami egyféle technológián alapszik ugyan, de a problémák zömét meg tudnánk oldani vele? 

Sajnos, az az egy-két csapatépítés, vagy stresszoldó tréning kevés a jól levéshez. Ahhoz több kell. A selfness különböző területeit kénytelenek vagyunk bevonni a munkarendbe, hogy hosszú távon megőrizzük az emberek egészséges mentális állapotát. 

Ehhez jó alapot szolgálnak persze bizonyos tréningek, ilyenek az:

  • önismereti tréningek
  • stresszoldó tréningek
  • csapatépítő tréningek
  • konfliktuskezelések, mediációk. 

Ezek azonban nem mindennapi megoldások. A mindennapok problémáinak megoldására olyanra van szükség, amely mindig elérhető, ott és akkor használható.

Ilyen az az audiovizuális eszköz, amit mi használunk. Most nem beszélnék arról a 47 féle programról, ami van rajta. Csak arról, hogy van egy kis helyiség, amelyben megtalálható a készülék, amelyhez -  attól függően, hogy milyen anyagi keretek állnak a cégben rendelkezésre -  6-12-18 személy ülhet le egyszerre. 

Elég mindössze 20 perc, hogy az ember összeszedje magát, s újra a top-on legyen. Ehhez a stresszoldó, a meditációs, vagy kávészünetes programokat javaslom.

De képzeljétek el, mennyiben más lenne, ha mondjuk éjjel nem volt időd eleget aludni, mert későn feküdtél le, vagy sokáig dolgoztál, esetleg egy halom dolog nyomasztott, s bár lefeküdtél, de a gondolataid szanaszét cikáztak, s nem hagytak aludni, s nem kéne emiatt egész nap a fáradtsággal küzdeni! Beérve csak beülsz a kis szobába, fejedre-szemedre teszed a készüléket, beállítod a programot, amelyre szükséged van (mondjuk kevés alvás esetén, vagy pihentető, esetleg ébresztő program), s 20 percet áldozva rá, egész nap képes vagy koncentrálni, s tiszta fejjel dolgozni. 

Vagy mondjuk a kaja-kóma idején, esetleg kávészünet alatt egy rövid 15 perces frissítő programmal újra teljes erőbedobásra vagy képes. 

Számtalan programcsoport, nagyon sok lehetőség van még. Ha van időtök, bátran keressetek, egy próbát nektek is biztos megér. Nincs kötelezettség, csak egy próba. Erre szokta volt mesterem mondani: nem elhinni, kipróbálni:) 

Szóval? Benne vagy? Gyere el hozzánk egy próbára, s tapasztald meg saját magad. 

D. M.

A bejegyzés trackback címe:

https://hr-tippek-profiknak.blog.hu/api/trackback/id/tr4113691242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

HR tippek profiknak

A HR területe kényes terep: az itt tevékenykedőknek nem elég a szakmai felkészültség: egyszerre kell pszichológusnak, szervezetfejlesztőnek, trénernek, coachnak, s a legjobb politikusnak lennünk. A blog célja olyan, iskolában nem megszerezhető tudásanyag, útmutató megosztása, amely a mindennapi munkát, s a területen meghozott döntéseket hivatott segíteni.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása