HR tippek profiknak

Mindennapi tapasztalatok, amit az iskolapadban nem tanítanak...

Belső képzés a GINOP-VEKOP pályázatban
... és persze az OSAP, amit neked magadnak kell megtenned...

startup-3127285_640.jpgMi a helyzet a pályázati belső képzéssel? 

Mint azt a kiírásban is olvashattad, a képzések 20%-a lehet belső képzés, azaz Ti saját magatoknak tartotok valamilyen képzést bent a cégben, a cég alkalmazottja oktat, s a cég alkalmazottjai vesznek részt rajta. 

Ha van belső tréneretek, vagy Te magad is tudsz oktatni, esetleg olyan gyakorlati tudással rendelkező szakemberetek van, akinek olyan egyedi tudásanyag áll rendelkezésére, amit szeretnétek, ha többen is ismernének, akkor mindenképp érdemes belső képzésben is gondolkodni. 

Hol a buktató? Hát, csak ott, hogy pályázatban nem lehet megvalósítani csak engedélyezett képzést. Nos, ez esetben először bizony el kell készítened a képzési programot, aztán engedélyeztetni, ehhez a lépések: 

  1. Elkészíted a képzési programot (lehetőleg szakértővel)
  2. Keresel egy olyan felnőttképzési programszakértőt, aki abban a szakmacsoportban, vagy képzéstípusban rendelkezik aláírási jogosultsággal (azaz: megtalálod az ún. ajánlási listán), aki leellenőrzi, majd szakmai véleményt ír róla, s aláírásával hitelesíti
  3. Kérsz egy elektronikus hozzáférést a rendszerhez (FIR és FINY 3)
  4. Ha megkaptad a hozzáférést, akkor felmész, s elindítod az engedélyezési eljárást. 
  5. Átutalod az összeget (programtípustól függ, hogy mennyit) , ne feledd a közlemény rovatban feltüntetni az eljárás számát
  6. Kitöltöd a kitöltendőket, elkészíted a nyilatkozatokat, csatolod a mellékleteket, s feltöltöd a rendszerbe a képzési programmal együtt, véglegesíted, s várod, hogy megkapd az engedélyt. 
  7. Megjön az engedély, megvan az engedélyszámod, immáron igényelhetsz OSAP hozzáférést is.

És most már nincs más teendőd, mint követni a felnőttképzési és a szakképzési törvényt, s megfelelni minden előírásnak. Gratulálok, immáron nemcsak gyártó, vagy szolgáltató cég vagy, hanem felnőttképzési intézmény is:) Most már neked kell megtenned az adatszolgáltatási kötelezettséget. Azért nézz utána az adatkezelési résznek is, s hogy minek kell megfelelned!

Persze, ez korántsem ilyen egyszerű, de ezek a lépései. Én a helyedben szakértő nélkül hozzá se kezdenék. De ha mégis, s segítségre van szükséged, akkor keress nyugodtan, ha rámírsz a FB-on, vagy kilesed a telefonszámom a céges weboldalról, szívesen válaszolok a további kérdésedre.

Mindenesetre egy biztos: lehet, hogy nem éri meg belső képzést csinálnod, de semmi gond: ha elég jó a képző céged, akkor ő simán le tudja neked engedélyeztetni -  jóval rövidebb, s költséghatékonyabb folyamat. Neked. Persze, a képző biztos nem örül majd annyira:) 

Folyt. köv. 

D.M.

A bejegyzés trackback címe:

https://hr-tippek-profiknak.blog.hu/api/trackback/id/tr7113720788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

HR tippek profiknak

A HR területe kényes terep: az itt tevékenykedőknek nem elég a szakmai felkészültség: egyszerre kell pszichológusnak, szervezetfejlesztőnek, trénernek, coachnak, s a legjobb politikusnak lennünk. A blog célja olyan, iskolában nem megszerezhető tudásanyag, útmutató megosztása, amely a mindennapi munkát, s a területen meghozott döntéseket hivatott segíteni.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása