HR tippek profiknak

Mindennapi tapasztalatok, amit az iskolapadban nem tanítanak...

Évindítás – HR módra

300full.jpgÚj év, új kezdetek, a decemberi hajtás után nincs pihenés HR berkeken belül: új év, éves humán erőforrás terv, képzési tervek, új stratégiához új HR stratégia, új döntések, s merőben más körülmények...

Évekig hozzászoktunk, hogy százával özönlenek be hozzánk az önéletrajzok, s a bőség zavarában komoly feladat volt azt az egy embert kiválasztani, akit be tudtunk integrálni a csapatba. Mostanra fordult a kocka.

A fluktuáció soha nem látott méreteket öltött, nemhogy szakembert nem találunk, de lassan embert se nagyon, aki dolgozni szeretne.

Lassan átstrukturálódott a HR feladata, s megnőtt a szakmai munka jelentősége, kénytelenek vagyunk nemcsak, hogy magunkat képezni, de megtalálni azokat az embereket saját cégünknél és a jelenlegi álláskeresők között, akik képezhetők, átképezhetők, megfelelő attitűddel rendelkeznek, beilleszthetők a csapatba, s ami szintén nem elhanyagolható tény: dolgozni is szeretnének. Nos, mondja valaki, hogy könnyű a HR-es munka! Szinte a lehetetlenre vállalkozunk egy ilyen helyzetben. Fontosabb, mint valaha, hogy jól döntsünk: most már nemcsak a három hónapos próbaidőbe fektetett energia az, ami a mérleg egyik serpenyőben van, hanem a keresés és a ráfordított energia mellett a képzésbe és az átképzésbe fektetett egyre nagyobb képzési összegek is, amelyek megtérülése a fluktuáció miatt igencsak kétséges.

Mint minden esetben, most is az alapoknál érdemes kezdeni!

Kit válasszunk ki? Kit képezzünk? Kibe fektessünk pénzt, energiát, hónapokat? Vajon megtérül? Vagy ő is csak egy lesz azok közül, akiket kiképeztetünk, majd rövid idő múlva elveszítünk, mert vagy átmegy egy másik céghez, vagy nincs kedve dolgozni, vagy eleve az volt a célja, hogy külföldre távozik.

Mondja valaki, hogy könnyű a feladat...

Éppen ezért úgy döntöttünk, ez évben arra helyezzük a figyelmet,  hogy ezt a feladatot minél könnyebben, s hatékonyabban tudjátok teljesíteni.

D.M.

A bejegyzés trackback címe:

https://hr-tippek-profiknak.blog.hu/api/trackback/id/tr1313567727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

HR tippek profiknak

A HR területe kényes terep: az itt tevékenykedőknek nem elég a szakmai felkészültség: egyszerre kell pszichológusnak, szervezetfejlesztőnek, trénernek, coachnak, s a legjobb politikusnak lennünk. A blog célja olyan, iskolában nem megszerezhető tudásanyag, útmutató megosztása, amely a mindennapi munkát, s a területen meghozott döntéseket hivatott segíteni.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása